NIEUW SPAANPLAAT VAN UW OUDE MEUBELEN

Hoe mooi zou het zijn als wij van alle oude meubelen nieuwe platen maken. Zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen. Gewoon één op één. Dit is niet meer alleen een idee, nee inmiddels zijn we al vergevorderd met de technische onderzoeken. Ons doel is een spaanplaatfabriek in Hoogeveen waar we onze eigen bladen gaan maken. Dat kan van hennep zijn, van ons spaanplaatafval, van bermgras en dus ook van uw oude meubilair. De stip op de horizon is gezet en we gaan hem bereiken ook.

DSM SAMENWERKING POEDERCOATEN OP HOUT

Een 5 keer lagere CO2 voetafdruk achterlaten door het hout niet te lakken maar te poedercoaten: een innovatie van DSM. Hout wordt tot nu toe vier maal geschuurd en gelakt voor het beste resultaat. Tegenwoordig kan het ook anders. Met DSM is een samenwerking aangegaan om deze nieuwe techniek verder te ontwikkelen. Doel is om in de toekomst het hout in één laag af te werken met een bijzondere strakke designuitstraling. Met een mooi en duurzaam product als resultaat.

KASTEN VAN 100% HENNEP

Samen met het bedrijf Hempflax willen we ons eigen spaanplaat gaan maken. Een plaat met grondstoffen uit Drenthe en Groningen en volledig formaldehydevrij en olievrij. Hennepteelt heeft vele voordelen: de hennepplant wordt eerst gebruikt voor voedsel- en medicijnen, alleen van het restafval gaan we gebruiken voor onze platen. Daarnaast heeft hennep minder energie en water nodig.

Bermgras in uw kantoor

De Gemeente Hoogeveen produceert elk jaar veel maaisel uit bermen en slootranden. Dit maaisel combineren met een duurzaam bindmiddel zodat er nieuw plaatmateriaal voor een kast of tafel ontstaat, is best bijzonder. Samen met de Gebiedscoöperatie Zuid West Drenthe zitten we momenteel volop in de testfase.

HENNEP VOOR SCHOLEN

Iedere school in Nederland heeft nu opbergladen van 100% kunststof. Welke kunststof is afhankelijk van de leverancier. Een lade op basis van biomaterialen bestaat nog niet en daarom voor ons een mooie uitdaging. Momenteel lopen productietesten of we van hennep laden kunnen maken. De hennepplant vindt namelijk zijn weg naar de voedsel- en medicijnindustrie, maar wat over blijft is de stengel die nu nog weinig waarde heeft. Terwijl wij juist blij worden van de sterke vezel die in dit afval zit. Daarnaast wordt hennep verbouwd in Drenthe en Groningen waardoor de grondstoffen ineens wel erg dicht in de buurt zijn. En dat scheelt weer flink wat CO2- uitstoot. Binnenkort hopen we concrete resultaten te kunnen presenteren.

Start typing and press Enter to search